Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Vali Turhan, Koruyucu Ailelerle” yemekte buluştu

Vali Turhan,  Koruyucu Ailelerle” yemekte buluştu

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında, ilimizde Koruyucu Aile Projesinde yer alan aileler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organize ettiği Koruyucu Aile Tanışma ve Kaynaşma Yemeği ne ka

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında, ilimizde Koruyucu Aile Projesinde yer alan aileler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün organize ettiği` Koruyucu Aile Tanışma ve Kaynaşma Yemeği` ne katıldı.
Koruyucu ailelerle tanışan Vali Turhan ve eşi çocuklara oyuncak dağıtarak onların sevinçlerine ortak oldu. 
Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, koruyucu aile sayısının artmasını temenni ettiklerini söyledi.
Turhan: "Çocuklarımız sevgi ve şevkate muhtaç"
Türk milletinin güçlü bir aile yapısına sahip olduğunu söyleyen Vali Turhan "Devletimiz yuvadaki çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor. Kimsesiz çocuklarımıza çok güzel binalar yapabiliyoruz, güzel imkanlar sağlayabiliyoruz, ama eksik olan şeyler olabiliyor.  Sevgi ve şefkat eksik kalıyor. Sevgi ve şefkati aileden başkası veremiyor. Çocuklarımıza sevgi ve şefkat vererek, önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyorsunuz." dedi.
Koruyucu ailelere, sıkıntı ve dertlerinizde kapısının her zaman açık olduğunu belirten Turhan, sizlere gönülden  teşekkür ediyorum, toplumu ayakta tutan insanlarsınız. Bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak yaşıyorsunuz. Çocuklarımız,  sizlerin sevgi ve şefkati ile topluma faydalı insanlar olacaklar. Yarınlarımız daha güzel olacak. Sizlerle gerçekten gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız." diye konuştu.
Balıkesir`de 57 koruyucu aile olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, 66 çocuğun ailelerin bakımında olduğunu söyledi. 
Müdür Yalım "Koruyucu aile modeli, son zamanlarda yeni yapılan teşviklerle beraber gelişti. 2012 yılında 21 olan koruyucu aile sayımız bir yıl gibi kısa sürede üçe katlandı. Bu sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Gönül elçileri projesi kapsamında yapılan 261 tanıtım, sunum ve seminerlerde Türkiye 1.olduk." açıklamasında bulundu. 
Koruyucu aileler adına düşüncelerini paylaşan vatandaşlarımız ise "Çocuklarımıza öz aile olabilmek için elimizden geldikçe çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Anne ve baba olma duygusu ve çocuk sevgisi çok güzel." dedi.
Program konuşmaların ardından verilen yemek ile son buldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı